TEKNOLOGI

Maksimal effektivitet og ytelse, uten kompromisser

 

Våre ingeniører vet at drivstofføkonomi er like viktig som ytelse. Derfor har de kommet frem til en ny, banebrytende måte å utvikle våre motorer på, så du kan lene deg tilbake og fokusere på den rene kjøregleden. Alle elementer i bilen er gjennomgått for å forbedre effektiviteten og maksimalisere dynamikken. Fra karosseriet og chassiset til motorer og girkasser, og nå med verdens beste kompresjonsforhold blant serieproduserte biler. Vi kaller dette SKYACTIV-teknologi. 

car
car

upquote i-ACTIV AWD gir deg full kontroll, uansett forhold. downquote

G-Vectoring Control Mer komfortable og intuitive kjøreegenskaper

For oss begynner Jinba Ittai med en førerposisjon som er designet ut fra vår menneskefokuserte tilnærming, og fortsetter med å designe alle deler av bilen rundt føreren. Teknologien alene kan ikke skape enhet. 

Teknologiske detaljer En unik blanding av skjønnhet og teknologiFirehjulsdrift

Vanlig firehjulsdrift er ikke nok. Vår i-ACTIV firehjulsdrift bruker 27 sensorer for å sjekke veiforholdene 200 ganger hvert sekund og veksler sømløst mellom to- og firehjulsdrift. Opplev solid veigrep på alle underlag, i all slags vær. Det gir deg Jinba Iittai-følelsen av perfekt harmoni med bilen.

placeholder960x470
placeholder166x82

Firehjulsdrift

Perfekt veigrep på alle underlag, i all slags vær.

placeholder166x82

SKYACTIV-Vehicle Dynamics

Perfekte kjøreegenskaper: en sann gjengivelse av Jinba Ittai.

placeholder166x82

G-Vectoring-kontroll

Gir integrert kontroll over motorer, gir og chassis. Utviklet for enhetlig dynamisk ytelse.

placeholder166x82

Karosseri og chassis

Sterkere, lettere karosseri og chassis som gir eksepsjonell smidighet.

  • SKYACTIV-motor

   Motorer

   Våre svært effektive SKYACTIV diesel- og bensinmotorer gir et spennende ytelsesnivå. Ved å flytte grensene har våre ingeniører utviklet motorer som kan presse langt mere energi ut av hver dråpe drivstoff, og som gir deg ren kjøreglede og enestående drivstofføkonomi. Mazdas SKYACTIV-G 2,0 liter er en raffinert, direkte innsprøytning bensinmotor som gir utmerket drivstofføkonomi og det høyeste kompresjonsforholdet blant bensinmotorer 14,0:1.

   Motorer

  • Girkasse

   Girkasse

   Nyt følelsen av maksimal kontroll på veien takket være våre avanserte girkasser som leverer enda mer kraft til hjulene, sikrer elegante, lynraske girskift og presise kjøreegenskaper. Takket være et utvidet sperreområde på mer enn 80 %, gir SKYACTIV-DRIVE automatisk girkasse deg den samme direkte følelsen som en manuell girkasse. SKYACTIV-MT manuell girkasse har klassens laveste vekt, og sikrer en skarp følelse når du skifter gir.

   Girkasse

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   Mazdas i-ELOOP (Bremsekraft-gjenvinningssystem) bruker en kondensator til å lagre elektrisitet som gjenvinnes under oppbremsing. Denne energien brukes deretter til å gi strøm til hovedlys, klimaanlegg, stereoanlegg eller annet elektrisk utstyr i bilen. i-ELOOP er ikke bare en unik metode for å lagre energi som ellers ville gått tapt, systemet gir dessuten forbedret ytelse samtidig som du sparer drivstoff.

   i-ELOOP

  • i-stop

   i-STOP

   I perfekt harmoni med i-ELOOP er i-STOP (tomgangsstopp-teknologi) en smart teknologi som sparer drivstoff ved å slå av motoren når bilen stopper, for eksempel ved tomgangskjøring i trafikk. Den bruker direkte innsprøytningsteknikk og optimalisert stempelplassering for å starte bilene igjen nesten umiddelbart. Dette betyr at du vil dra nytte av en betydelig forbedring i drivstofføkonomi.

   i-STOP

  DRIVE TOGETHER

  Opplev kraften i «Jinba Ittai». Oppdag modellprogrammet, finn din lokale forhandler eller bestill en prøvekjøring i dag.

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til Norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra de faktiske modellene.