Teknologi

 

Maksimal effektivitet og ytelse, uten kompromisser

 

Våre ingeniører vet at drivstofføkonomi er like viktig som ytelse. Derfor har de kommet frem til en ny, banebrytende måte å utvikle våre motorer på, så du kan lene deg tilbake og fokusere på den rene kjøregleden. Alle elementer i bilen er gjennomgått for å forbedre effektiviteten og maksimalisere dynamikken. Fra karosseriet og chassiset til motorer og girkasser, og nå med verdens beste kompresjonsforhold blant serieproduserte biler. Vi kaller dette SKYACTIV-teknologi. 

Will It Grip?

Teknologiske detaljer En unik blanding av skjønnhet og teknologiFirehjulsdrift

Mazdas firehjulsdrift (i-ACTIV AWD) er et forutseende system som benytter 27 ulike sensorer som gir informasjon til en sentral kontrollmodul for å bestemme momentoverføring og kraftdistribusjon til hjulene. Resultatet av dette? Forutsigbare og kontrollerbare kjøreegenskaper som gir sikkerhet så vel på isete eller våte veier som på tørre veier. Det er intet mindre enn den absolutte kjøreglede.

placeholder960x470
placeholder166x82

Firehjulsdrift

Tillitsvekkende kjøreegenskaper uansett værforhold.

placeholder166x82

SKYACTIV-Vehicle Dynamics

Perfekte kjøreegenskaper: en sann gjengivelse av Jinba Ittai.

placeholder166x82

G-Vectoring-kontroll

Gir integrert kontroll over motorer, gir og chassis. Utviklet for enhetlig dynamisk ytelse.

placeholder166x82

Karosseri og chassis

Sterkere, lettere karosseri og chassis som gir eksepsjonell smidighet.

Mazda G-Vectoring Control

I tråd med Jinba Ittai, hest og rytter som én enhet, ønsker vi at førerne skal føle seg i ett med bilene våre når de er ute på veien. G-Vectoring Control er teknologien som gjør denne ambisjonen til virkelighet. Utforsk vitenskapen som ligger bak vår intuitive kjøreopplevelse.

car
car

upquote Når du kjører en Mazda kjører du aldri alene. Bil og fører i perfekt harmoni downquote

  • SKYACTIV-motor

   Motorer

   Våre svært effektive SKYACTIV diesel- og bensinmotorer gir et spennende ytelsesnivå. Ved å flytte grensene har våre ingeniører utviklet motorer som kan presse langt mere energi ut av hver dråpe drivstoff, og som gir deg ren kjøreglede og enestående drivstofføkonomi. Mazdas SKYACTIV-G 2,0 liter er en raffinert, direkte innsprøytning bensinmotor som gir utmerket drivstofføkonomi og det høyeste kompresjonsforholdet blant bensinmotorer 14,0:1.

   Motorer

  • Girkasse

   Girkasse

   Nyt følelsen av maksimal kontroll på veien takket være våre avanserte girkasser som leverer enda mer kraft til hjulene, sikrer elegante, lynraske girskift og presise kjøreegenskaper. Takket være et utvidet sperreområde på mer enn 80 %, gir SKYACTIV-DRIVE automatisk girkasse deg den samme direkte følelsen som en manuell girkasse. SKYACTIV-MT manuell girkasse har klassens laveste vekt, og sikrer en skarp følelse når du skifter gir.

   Girkasse

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   Mazdas i-ELOOP (Bremsekraft-gjenvinningssystem) bruker en kondensator til å lagre elektrisitet som gjenvinnes under oppbremsing. Denne energien brukes deretter til å gi strøm til hovedlys, klimaanlegg, stereoanlegg eller annet elektrisk utstyr i bilen. i-ELOOP er ikke bare en unik metode for å lagre energi som ellers ville gått tapt, systemet gir dessuten forbedret ytelse samtidig som du sparer drivstoff.

   i-ELOOP

  • i-stop

   i-STOP

   I perfekt harmoni med i-ELOOP er i-STOP (tomgangsstopp-teknologi) en smart teknologi som sparer drivstoff ved å slå av motoren når bilen stopper, for eksempel ved tomgangskjøring i trafikk. Den bruker direkte innsprøytningsteknikk og optimalisert stempelplassering for å starte bilene igjen nesten umiddelbart. Dette betyr at du vil dra nytte av en betydelig forbedring i drivstofføkonomi.

   i-STOP

  DRIVE TOGETHER

  Opplev kraften i «Jinba Ittai». Oppdag modellprogrammet, finn din lokale forhandler eller bestill en prøvekjøring i dag.

  Bil og fører i perfekt harmoni

  Drive Together

  Bil og fører i perfekt harmoni

  Opplev mer

  Design

  Den ekte kjøregleden

  Opplev mer
  Bygg din Mazda

  Bygg din bil

  Bygg din Mazda

  Opplev mer
  Vekk sjåføren i deg

  Mazda MX-5 RF

  Vekk sjåføren i deg

  Opplev mer

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til Norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra de faktiske modellene.