alternativ tekst

Mazda RX-VISION, et lekkert sportsbilkonsept med rotasjonsmotor, ble på den 31ste Festival Automobil International i Paris utnevnt til “Most Beautiful Concept Car of the Year”. Mazda RX-Vision som hadde sin premiere på Tokoy Motor Show i november ifjor, er ytterligere et uttrykk for Mazdas utfordrer-ånd. En sportsbil med høye ytelser, som samtidig følger Mazdas rike historie av sportsbiler med frontmotor og bakhjulsdrift.

Mazda RX Vision


The evolution of Mazda’s Rotary Sports Car

RX-VISION, med neste generasjons rotasjonsmotor, uttrykker Mazdas vilje til å utfordre.

 

Mazdas SKYACTIV-R rotasjonsmotor introduseres i dette vakre sportsbilkonseptet - RX-VISION. Den utgjør Mazdas neste viktige skritt mot et gjennombrudd for rotasjonsmotorens drivstofføkonomi, utslippsverdier og pålitelighet.

 

Mazda er den eneste bilprodusenten i verden som har lykkes med å masseprodusere og markedsføre rotasjonsmotorer, og har utrettelig arbeidet for å skape denne nye konseptbilen som sikter mot fremtiden.

Med Mazda Cosmo Sport 110S i 1967 var Mazda den første som klarte å kommersialisere rotasjonsmotoren, og den ble senere etterfulgt av flere andre modeller.

 

Med de karakteristiske proporsjonene til en sportsbil med frontmontert motor og bakhjulsdrift, er RX-VISION selve bildet på designfilosofien KODO - Soul of Motion. Bilen har et moderne utseende, men har også en linjeføring og autentisitet som er tro mot Mazdas sportsbilhistorieModellen som vises er en konseptbil og er ikke tilgjengelig for kjøp.