takeri

Mazda Hazumi: Konseptbil

 

HAZUMI er Mazdas nyeste konsept i B-segmentet og er nok et eksempel på det store potensialet som KODO designspråk har for tilpasning til ulike bilmodeller av ulik størrelse. HAZUMI er japansk og betyr ”i fart/fremdrift” og ble valgt for å formidle et inntrykk av et lite, men kraftig dyr, full av energi. I Mazda HAZUMI har selve essensen av KODO - Soul of Motion blitt fanget inn i en kompakt kropp uten at det går på bekostning av effekt.

 

Mazda HAZUMI nekter å bøye seg for ordinære krav i klassen for små kompaktbiler. Mazda går sin egen vei og HAZUMI viser veien videre for Mazdas neste generasjon av små kompaktbiler utstyrt med Mazda SKYACTIV-teknologi. HAZUMI, som ble vist på Bilutstillingen i Geneve 2014, kombinerer Mazdas nye, rene og kraftige 1,5-liters SKYACTIV-D dieselmotor, MZD Connect og Mazdas avanserte serie i-ACTIVSENSE sikkerhetsegenskaper.


Mazda HAZUMI kombinerer alle de fire elementene som Mazda fokuserer på i sine nye modeller: KODO – Soul of Motion design, SKYACTIV Technology, Mazda Proactive Safety, og et nytt mobiloppkoplingssystem som kalles MZD Connect.

Vist modell er en konseptbil og ikke tilgjengelig for salg