Mazda6

En bedre kjøreopplevelse


Vi har matchet kvalitetsdesignen i nye Mazda6 stasjonsvognmed store forbedringer som gir enda mer kjøreglede, med finjusterte kjøreegenskaper og komfort. Våre ingeniører tok for seg hver enkelt komponent for å gjøre passasjerenes kjøreopplevelse like behagelig som førerens. Våre nyeste SKYACTIV-motorer har teknologi som gir smidig og rask start når du står stille, helt uten forsinkelse eller nøling, og med presis kontroll. Vi har optimalisert akselerasjonen slik at selv den minste endring av trykket mot gasspedalen justerer effekten i forhold til dine intensjoner. Det styrker Jinba Ittai-følelsen av kjøreglede og samhørighet med bilen.

 

Vi har redesignet hjuloppheng og chassis for å gjøre kjøreegenskapene like inspirerende som akselerasjonen. Du har presis kontroll over bilen i svinger og vi har redusert virkningen av G-kreftene slik at alle i bilen kan oppleve en komfortabel reise. Kombinert med forbedringer for reduksjon av støy og vibrasjoner, gir det en god følelse av trygghet og kjøreglede.

car
car

upquote Du blir varslet om viktige veiskilt som du kanskje ikke har sett downquote

  • SKYACTIV-motorer

   SKYACTIV-motorer

   I det øyeblikket du trenger det leverer motorene SKYACTIV-G 2.0 og SKYACTIV-D 2.2 reaksjonsvillig effekt og den trygge følelsen av å ha mer å gå på hvis du trenger det. Det dreier seg om mer enn effekt, det dreier seg om kontroll. Trykk på gasspedalen i Mazda6 stasjonsvogn og opplev den smidige akselerasjonen, avstemt etter dine handlinger og med nøyaktig den effekten du ønsker. 

   SKYACTIV-motorer

  • Avansert hjuloppheng

   Avansert hjuloppheng

   Fra aller første kjøretur vil fører og passasjerer merke kjørekomforten, under alle veiforhold. Vårt ingeniørteam har gjort store forbedringer på opphengssystemet for å gjøre det smidigere når G-kreftene er lave. Det gir økt komfort i trange bygater, og bedre stabilitet når G-kreftene er høye, f.eks. på svingete landeveier. 

   Avansert hjuloppheng

  • Adaptive LED-hovedlys

   Adaptive LED-hovedlys

   Våre nyeste adaptive LED-hovedlys har nå automatisk styrte blendingsfrie fjernlys og nærlys med bred spredning som lyser opp et større område. Kjøring i mørket har blitt enklere og mer behagelig. Ved motorveikjøring løftes fjernlyset automatisk for å lyse opp mer av veien foran deg. Forbedringer av matrisen i LED-frontlysene bidrar til å oppdage fotgjengere tidligere og bedrer sikten når du kjører i krappe svinger.

   Adaptive LED-hovedlys

  • Head-up display projisert på frontruten

   Head-up display projisert på frontruten

   Ved langkjøring eller bykjøring vil du helst slippe å bli distrahert. Vårt Head-up display projiserer bil- og veiinformasjon direkte på frontruten. Dette intuitive systemet øker sikkerheten og kjøregleden. Se informasjon om ditt kjøremiljø i synsfeltet, inkludert navigasjon med veivisning og fartsgrenser. I tillegg får du viktig informasjon bilen og kjøreturen.

   Head-up display projisert på frontruten

  • 360° display

   360° display

   Mazda6 stasjonsvogn har fire kameraer, åtte parkeringssensorer og et nytt 360° display for enkel parkering og manøvrering. Når du rygger, f.eks. ut av garasjen, aktiveres en alarm når du nærmer deg hindringer. Kameraene hjelper deg med å se i blindsoner og se avstanden til hindringer i T-kryss og når du passerer andre biler. Du ser bilen og omgivelsene i fugleperspektiv når du parkerer, og ikke bare det som er foran og bak deg. 

   360° display

  • Adaptiv cruise control med Stop & Go-funksjon (MRCC)

   Adaptiv cruise control med Stop & Go-funksjon

   Vår nyeste Adaptiv cruise control (MRCC) bruker radar og kamerasystems til å oppdage biler foran deg, måler hastigheten og avstanden og kontrollerer automatisk motor og bremser for å opprettholde optimal avstand. Systemet fungerer fra 0 km/t, og bilen bremser automatisk og stopper hvis bilen foran gjør det. Når du vil kjøre igjen, fortsetter systemet å følge bilen foran. En ideell løsning i tett trafikk.

   Adaptiv cruise control med Stop & Go-funksjon

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Inkludert utstyr avhenger av utstyrsnivå. Forbehold om trykk- og skrivefeil. 

   

  *Bilene blir homologert i samsvar med den nye typegodkjenningsprosedyren WLTP Forordning (EF) 2017/1151; Forordning (EF) 715/2007).

  For å gi sammenlignbarhet er NEDC-verdier som er fastsatt i tråd med implementert forordning (EF) 2017/1153 brukt som referanseverdier.

   

  Kombinerte CO2-utslippsverdier*: 

  144 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 145 hk 6-trinns manuell girkasse 2WD

  144 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 145 hk 6-trinns automatisk girkasse 2WD

  150 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-trinns manuell girkasse 2WD

  144 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-trinns automatisk girkasse 2WD

  148 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-trinns manuell girkasse 2WD  

  142 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-trinns automatisk girkasse 2WD 

   

  119 g/km for 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-trinns manuell girkasse 2WD  

  134 g/km for 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-trinns automatisk girkasse 2WD 

  135 g/km for 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-trinns manuell girkasse 4WD  

  142 g/km for 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-trinns automatisk girkasse 4WD  

   

  126 g/km for 2.2 SKYACTIV-D diesel 175/184* hk 6-trinns manuell girkasse 2WD

  134 g/km for 2.2 SKYACTIV-D diesel 175/184* hk 6-trinns automatisk girkasse 2WD 

  142 g/km for 2.2 SKYACTIV-D diesel 175/184* hk 6-trinns automatisk girkasse 4WD 

   

  156 g/km for 2.5 SKYACTIV-G bensin 194 hk 6-trinns automatisk girkasse 2WD

   

  For å gi sammenlignbarhet er NEDC-verdier som er fastsatt i tråd med implementert forordning (EF) 2017/1153 brukt som referanseverdier.