Lorem ipsum dolor sit amet

Spennende og dynamiske kjøreegenskaper møter avansert sikkerhet og komfort

 

Mazda3 sedan er utstyrt med den prisvinnende og avanserte SKYACTIV-teknologien. Det aerodynamiske, lettvekts karosseridesignet sørger for nøyaktig respons og dynamisk og inspirerende kjøring, samtidig som den gir lavt drivstofforbruk.

 

Mazda3 sin girkasse gir myke og raske girskift og en enestående sportslig kjørestil, mens i-stop (start/stopp-system) og i-ELOOP (avansert regenerativ bremsing) bidrar til å oppnå lavere forbruk. Mazdas signatur, Jinba Ittai-følelsen — en følelse av samspill mellom bil og fører, blir ytterligere forsterket av den nye SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-teknologien med integrert styring av motor, girkasse, chassis og karosseri.

 

Utstyrt med avansert i-ACTIVSENSE-sikkerhetsfunksjoner gir Mazda3 sedan et høyt nivå av sikkerhet og komfort, slik at du kan nyte kjøringen fullt ut.

 

 • Filskiftvarsler gir beskjed hvis du er i ferd med å forlate kjørefeltet
 • Føreroppmerksomhetvarsel overvåker din kjøreadferd, og forteller deg når du bør ta en pause
 • Mazdas Radar Cruise Control-system overvåker avstanden til bilen foran
 • Smart City Brake Support kan forhindre kollisjoner og leveres nå også med fotgjengergjenkjenning

 

Mazda3 sedan leveres også med ryggekamera, blindsoneovervåkning, overvåking av kryssende trafikk ved rygging, trafikkskiltgjenkjenning, bakkestartassistanse (HLA) med mer.

  • G-Vectoring-kontroll

   G-Vectoring-kontroll

   G-Vectoring-kontroll er den første teknologien i Mazdas SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-teknologier. Den utfører intelligent og samordnet regulering av motorens dreiemoment i forhold til rattutslaget og optimerer den vertikale belastningen på hvert hjul for å gi jevne og effektive kjøreegenskaper. Resultatet er en forbedring av styring og kjøreegenskaper, hvilket gir mykere akselerasjonskrefter for passasjerene og bedre kjørekomfort.

   *Mazda6 G-Vectoring-kontroll vist i illustrasjon som referanse.

   G-Vectoring-kontroll

  • SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Mazdas førerorienterte filosofi er ytterligere forbedret med den nyutviklede SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-teknologien. Integrert styring av motor, gir, chassis og karosseri forsterker Jinba-Ittai-følelsen — en følelse av samspill mellom bil og fører som gjør at Mazdas biler skiller seg ut. 

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • SKYACTIV motorer og girkasser

   SKYACTIV motorer og girkasser

   Mazda3 sedan kommer med en SKYACTIV-G bensinmotor, 2.0,  og to rene SKYACTIV-D dieselmotorer, 1.5 og 2.2. Mazda3 sedan, SKYACTIV-G er tilgjenglige med 6-trinns manuell- eller automatgirkasse, mens SKYACTIV-D er tilgjengelig med 6-trinns manuelt gir.

   SKYACTIV motorer og girkasser

  • Avansert SCBS med fotgjengergjenkjenning

   Forgjengergjenkjenning

   Mazda3 sedans avanserte Smart City Brake Support har nå fotgjengergjenkjenning som gjør at du og alle rundt deg er enda tryggere i bytrafikken. Innebygget kamera overvåker avstanden og hvor fort du nærmer deg bilen foran eller andre registrerbare objekter som fotgjengere, og aktiverer bremsene automatisk hvis kollisjon er sannsynlig.

   Forgjengergjenkjenning

  • Head-up display

   Head-up display

   Plassert i førerens siktlinje, lar head-up display deg se viktig kjøreinformasjon uten å ta oppmerksomheten bort fra veien. Med full-farge oppnår head-up display høyere oppløsning og definisjon som gir en kraftig forbedring av synlighet og lesbarhet under alle forhold. Informasjon som vises inkluderer bilens hastighet, cruise control, sving-for-sving-angivelser, avstand og feltkontroll, filskiftvarsler, trafikkskiltgjenkjenning, radarbasert cruise control, avansert SCBS med mer.

   Head-up display

  • Trafikkskiltgjenkjenning

   Trafikkskiltgjenkjenning

   Mazda3 sedans trafikkskiltgjenkjenning registrerer automatisk fartsgrenseskilt og viser dem på head-up displayet over rattet, noe som gjør kjøringen sikrere ved å redusere risikoen for å overse et trafikkskilt. Dersom en fartsgrense overskrides eller et innkjøring forbudt skilt dukker opp, blir føreren varslet med en summelyd og et indikasjonslys.

   Trafikkskiltgjenkjenning

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Inkludert utstyr avhenger av utstyrsnivå. Forbehold om trykk- og skrivefeil.