Lorem ipsum dolor sit amet

Spennende og dynamiske kjøreegenskaper møter avansert sikkerhet og komfort

 

Mazda3 kombi er utstyrt med den prisvinnende og avanserte SKYACTIV-teknologien. Det aerodynamiske, lettvekts karosseridesignet sørger for nøyaktig respons og dynamisk og inspirerende kjøring, samtidig som den gir lavt drivstofforbruk uten å redusere Mazdas unike kjøreopplevelse.

 

Mazda3 sine girkasser gir myke og raske girskift og en enestående sportslig kjørestil, mens i-stop (start/stopp-system) og i-ELOOP (avansert regenerativ bremsing) bidrar til å oppnå laver forbruk. Mazdas signatur, Jinba Ittai-følelsen — en følelse av samspill mellom bil og fører blir ytterligere forsterket av den nye SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-teknologien med integrert styring av motor, girkasse, chassis og karosseri.

 

Utstyrt med avansert i-ACTIVSENSE-sikkerhetsfunksjoner gir Mazda3 kombi et høyt nivå av sikkerhet og komfort, slik at du kan nyte kjøringen fullt ut.

 

 • Filskiftvarsler gir beskjed hvis du er i ferd med å forlate kjørefeltet
 • Føreroppmerksomhetvarsel overvåker din kjøreadferd, og forteller deg når du bør ta en pause
 • Mazdas Radar Cruise Control-system overvåker avstanden til bilen foran
 • Smart City Brake Support kan forhindre kollisjoner og leveres nå også med fotgjengergjenkjenning

 

Mazda3 Kombi leveres også med ryggekamera, blindsoneovervåkning, overvåking av kryssende trafikk ved rygging, trafikkskiltgjenkjenning, bakkestartassistanse (HLA) med mer.

  • SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Mazdas menneskeorienterte filosofi er ytterligere forbedret med den nyutviklede SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-teknologien. Den gir en integrert styring av motor, gir, chassis og karosseri som forsterker Jinba-Ittai-følelsen — en følelse av samspill mellom bil og fører som gjør at Mazdas biler skiller seg ut.

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • G-Vectoring-kontroll

   G-Vectoring-kontroll

   G-Vectoring-kontroll er den første teknologien i Mazdas SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-teknologier. Den utfører intelligent og samordnet regulering av motorens dreiemoment i forhold til rattutslaget og optimerer den vertikale belastningen på hvert hjul for å gi jevne og effektive kjøreegenskaper. Resultatet er en dramatisk forbedring av styring og kjøreegenskaper, hvilket gir mykere akselerasjonskrefter for passasjerene og bedre kjørekomfort.

   *Mazda6 G-Vectoring-kontroll vist i illustrasjon som referanse.

   G-Vectoring-kontroll

  • SKYACTIV motorer og girkasser

   SKYACTIV motorer og girkasser

   Mazda3 kombi kommer med to SKYACTIV-G bensinmotorer 1.5 og 2.0, samt to rene dieselmotorer, 1.5 og 2.2. Mazda3 kombi er tilgjenglige med 6-trinns manuell- eller automatgirkasse. 

   SKYACTIV motorer og girkasser

  • Aktivt kjøredisplay

   Head-up display

   Head-up display (Active Driving Display) viser viktig kjøreinformasjon uten å trekke førerens oppmerksomhet bort fra veien. Nå med fullfargevisning oppnår head-up display høyere oppløsning og definisjon som gir en kraftig forbedring av synlighet og lesbarhet under alle forhold. Informasjon som vises inkluderer: bilens hastighet, cruise control, sving-for-sving-angivelser, avstand og feltkontroll, filskiftvarsler, trafikkskiltgjenkjenning, Radar Cruise control, SCBS og annet.

   Head-up display

  • Avansert SCBS med fotgjengergjenkjenning

   Avansert SCBS med fotgjengergjenkjenning

   Mazda3 kombi sitt avanserte autobrems (Smart City Brake Support, SCBS) system har nå fotgjengergjenkjenning. Takket være et innebygget forovervendt kamera som overvåker avstanden og hvor fort man nærmer seg hindringer i veien som andre kjøretøy og fotgjengere, vil Mazda3 bremse automatisk dersom en kollisjon er sannsynlig.

   Avansert SCBS med fotgjengergjenkjenning

  • Trafikkskiltgjenkjenning

   Trafikkskiltgjenkjenning

   Trafikkskiltgjenkjenningen benytter et forovervendt kamera som overvåker veien foren deg, og systemets gjenkjenningprogramvare registrerer automatisk fartsgrense- og innkjøring forbudt-skilt under kjøring. Head-up display vil varsle føreren hvis fartsgrensen overskrides med et visuelt eller hørbart varsel.

   Trafikkskiltgjenkjenning

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Inkludert utstyr avhenger av utstyrsnivå. Forbehold om trykk- og skrivefeil.