Mazda2 IPM

Reaksjonsvillig håndtering, morsomme kjøreegenskaper og intelligent sikkerhet, alt i ett.

 

Kompromissløs moro er hva Mazda2 handler om og det oppnås med Mazdas unike SKYACTIV-teknologi. Enestående ytelse i kombinasjon med maksimal komfort, drivstofføkonomi og en utmerket følelse av kontroll. Småbilen har alltid vært kjent for sin reaksjonsvillige håndtering og innføringen av Mazdas nyeste SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS gir et nytt nivå av raffinement og kjøreopplevelse.

 

Vi har samtidig gitt ekstra oppmerksomhet til bilens i-ACTIVSENSE sikkerhetssystemer, som arbeider intelligent rundt hele Mazda2 for å hjelpe deg selv under de mest krevende vei- og værforhold. Mazda2 hjelper deg til å bli en bedre, mer selvsikker sjåfør så du kan konsentrere deg om kjøregleden.

  • Ryggekamera, nøkkelfri adkomst

   Ryggekamera, nøkkelfri adkomst

   Parkeringen går som en lek med ryggekameraet som gir deg full oversikt bak bilen. Med nøkkelfri adkomst trenger du ikke engang ta nøkkelen ut av lommen for å låse opp eller igjen.

   Ryggekamera, nøkkelfri adkomst

  • Holder deg trygg på motorveier og når du rygger

   Overvåking av kryssende trafikk ved rygging

   Varsel for kryssende trafikk bak bilen hjelper deg når du rygger ut fra en parkeringsplass, ved å advare deg hvis en bil nærmer seg fra en av sidene. Radarsystemer bak på bilen registerer eventuelle biler som kan forårsake kollisjon. Et varsellys i sidespeilet begynner å blinke og en varseltone høres. Varseltonen stopper så snart området er klart og du kan trygt fortsette å rygge.

   Overvåking av kryssende trafikk ved rygging

  • Bedre og sikrere sikt på nattestid

   Bedre og sikrere sikt på nattestid

   Utmerket sikt på nattestid er en sikkerhetsprioritet for Mazda, og derfor er Mazda2 utstyrt med Adaptive* LED-hovedlys. Systemet registrerer plasseringen av kjøretøy foran deg og dimmer automatisk lyset som skinner på det andre kjøretøyet for å unngå å blende føreren. En ting mindre å tenke på. Ved høye hastigheter på motorveien rettes mer lys oppover for å lyse opp veiskilt og mulige farer tidligere.

    

   *Kun for markeder med høyrekjøring

   Bedre og sikrere sikt på nattestid

  • Kjør med en følelse av trygghet

   Kjør med en følelse av trygghet

   Innebygde sensorer arbeider kontinuerlig for å oppdage faremomenter og potensielt farlige situasjoner for å beskytte deg og dine passasjerer. Smart City Break Support (SCBS) oppdager kjøretøy og vil klargjøre bremsene for en nødoppbremsing eller bremse automatisk dersom et sammenstøt er sannsynlig i lave hastigheter. ReversSCBS hjelper deg med å unngå sammenstøt i lave hastigheter når du rygger. (Revers SCBS tilgjengelig på Optimum).

   Kjør med en følelse av trygghet

  • Sikkerhet på lange turer

   Sikkerhet på lange turer

   Hvis du begynner å føle deg sliten på en langtur kan du miste konsentrasjonen. Derfor er Mazda2s tretthetsvarsler, DAA, utviklet for å holde deg trygg og redusere ulykker. Systemet fungerer i hastigheter over 65 km/t og begynner å lære hvordan du kjører før du blir sliten. Senere vil systemet registrere endringer i hvordan du kjører som kan tyde på at du mister konsentrasjonen og varsler deg med et hørbart signal og på det aktive kjøredisplayet. (Tilgjengelig på Optimum).

   Sikkerhet på lange turer

  • SKYACTIV-Drive

   Automat girkasse

   Nyt presise, elegante og raske girskift for en sportslig ytelse med vår anerkjente høyeffektive automatiske girkasse som gir enestående effektiv momentoverføring over et bredere spekter, og gir deg de beste egenskapene blant alle typer girkasser. Resultatet er forbedret drivstofføkonomi, mer direkte kraftoverføring og er så moro å kjøre at det føles som en manuell. Utstyrsnivå Optimum kommer også med girhendler på rattet. 

    

   Automat girkasse

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til markedsspesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Forbehold om trykk- og skrivefeil.

   

  CO2 utslipp (kombinert kjøring)*

  111 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 75 hk 5-trinns manuelt gir

  111 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 90 hk 5-trinns manuelt gir

  118 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 90 hk 6-trinns automatgir

   

  *Bilene er homologert ifølge den nye typegodkjenningsstandarden WLTP (Regulering (EU) 2017/1151; Regulering (EC) 715/2007).

  For å kunne brukes som sammenlignings- og avgiftsgrunnlag og er verdiene konvertert til NEDC verdier i tråd med Regulering (EU) 2017/1153.