mazda mx-5” mazda kjøreglede “mazda roadster” SKYACTIV-teknologi. “i-activesense

Opplev de herlige kjøreegenskapene til MX-5


Denne ikoniske roadsteren gir deg ren og skjær kjøreglede. Den reagerer på førerens kommandoer med ekte følelse av Jinba Ittai, som om du er i ett med bilen. Dette er den første Mazda MX-5 som er bygget med SKYACTIV-teknologi, så den er betydelig lettere enn forrige generasjon. Den har et smidigere og stivere karosseri og det laveste tyngdepunktet noensinne.

 

Våre i-ACTIVSENSE-sikkerhetsfunksjoner, med effektive varslingssystemer, gir den ekstra beskyttelsen som gjør  at du kan nyte mest mulig av ferden.

  • ”helt nye mazda mx-5” mazda bsm “mazda rcta” mazda sensorer “mazda sikkerhet” i-activesense

   Blindsoneovervåking (BSM)

   Helt nye MX-5 benytter sensorer som holder oversikt over andre kjøretøy opptil 45 meter unna, når du enten skifter kjørefelt eller rygger.

    

   Hvis det kommer et kjøretøy i dødvinkelen eller nærmer seg bakfra, varsler systemet deg med en alarm og blinklyset på dørspeilet. Så snart området bak deg er klart, stanser alarmen og lar deg fortsette kjøringen på en trygg måte.

   Blindsoneovervåking (BSM)

  • ”helt nye mazda mx-5” mazda chassis “mazda skyactiv-body” mazda skyactiv-teknologi “mazda lett sportsbil”

   SKYACTIV-karosseri og SKYACTIV-understell

   Med lette og reaksjonsvillige kjøreegenskaper samt stabilt veigrep, gir MX-5 den ultimate Jinba-Ittai-kjøreopplevelsen.

    

   Vi har videreutviklet SKYACTIV-karosseriet og -understellet ved bruk av lette materialer, blant annet aluminium og høyfast stål. Dette satte oss i stand til å redusere vekten av karosseriet, samtidig som vi økte stivheten og styrken.

   SKYACTIV-karosseri og SKYACTIV-understell

  • ”helt nye mazda mx-5” mazda motor “mazda ytelse” mazda skyactiv-g

   Drivverk

   Alt er finjustert spesielt for MX-5, fra SKYACTIV-G 2.0- og SKYACTIV-G 1.5-motorene, til den sporty sekstrinns, manuelle girkassen.

    

   Når du trår på gasspedalen, svarer MX-5 med presise og smidige ytelser. Og det er da denne sporty roadsteren virkelig demonstrerer "stemmen" sin – den starter med et dypt stønn og bygger seg opp til en spennende og pulserende motorlyd.

   Drivverk

  • ”mazda mx-5” mazda hbc “mazda kjøring” mazda fjernlyskontroll “mazda sikkerhet” “i-activsense

   Fjernlyskontroll (HBC)

   HBC gjør bilen din tryggere og enklere å kjøre i mørket. Ved hjelp av sensorer innebygd i frontlysene, registrerer systemet lysene til møtende biler eller baklysene til de bilene som kjører foran.

    

   For ikke å blende andre førere, skifter HBC automatisk mellom nær- og fjernlys i henhold til trafikkforholdene.

   Fjernlyskontroll (HBC)

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Inkludert utstyr avhenger av utstyrsnivå. Forbehold om trykk- og skrivefeil.