Mazda MX-5 - Verdens mest solgte roadster

 

Mazda MX-5 innehar alt denne ikoniske bilen er så kjent for, og mye mer. Med de perfekte proporsjonene, designspråket, KODO - Soul of Motion, effektiv bakhjulsdrift og en perfekt 50:50 vektfordeling byr den på fantastiske kjøreopplevelser og vekker oppsikt.


Med vår prisbelønte SKYACTIV-teknologi og vår gram-strategi tilbyr denne lette og kompakte sportsbilen ekte kjøreglede, som forsterkes av det innovative infotainmentsystemet MZD Connect. Det intimet båndet mellom bil og fører, inspirert av det japanske uttrykket Jinba Ittai – "hest og rytter som ett", gjør Mazda MX-5 både spennende og morsom å kjøre.

 

 

Toseter bygget for ren kjøreglede

Enestående lett SKYACTIV-karosseri

Verdens bestselgende roadster

Mazdas signatur-Jinba-Ittai – fører og bil blir ett

Maksimal hastighet: 214 km/t*

Akselerasjon: 0-100 på 7,3 sekunder*

Drivstofføkonomi: 6,0 l/100 km **

CO2-utslipp: 139 g/km **

 

*Gjelder 2.0 liter motor

**Gjelder 1.5 liter motor 

Utmerkelser Får anerkjennelse for innovativt design

Helt nye MX-5 har fått utmerkelsen Årets Bil 2015-1016 i Japan.
Nye Mazda MX-5 er den tredje Mazda-modellen på fire år som blir Årets Bil i Japan. I fjor var det nye Mazda2 og i 2012-2013 var det Mazda CX-5 som mottok utmerkelsen. Det er også andre gang sportsbilikonet Mazda MX-5 blir Årets Bil i Japan. Forrige gang var da tredje generasjons Mazda MX-5 ble satt i produksjon i 2005-2006.
Les mer

Fjerde generasjon av den ikoniske MX-5 har vunnet prisen "Red Dot: Best of the Best"-prisen, konkurransens høyeste utmerkelse som kun 1,6% av årets bidrag ble belønnet med for usedvanlig banebrytende design. KODOs linjer og former representerer oppsamlet energi og den atletiske, "bevegelige" naturen til Mazdas biler.

Egenskaper Finn ut hva det er som gjør denne bilen så spesiell

Farger Se fargeutvalget fra alle vinkler

Galleri Utforsk de fine detaljene fra ethvert perspektiv

car
car

upquote Når du kjører en Mazda kjører du aldri alene. Bil og fører i perfekt harmoni. downquote

Anmeldelser Se presseartikler og kundenes kommentarer

Løp og kjøp den lille rakkeren!

Denne bilen gir mest mulig moro for minst mulig penger. Er du på jakt etter en «førtiårskrise-bil»? «Sportsbil som ikke koster skjorta»? «Konebil»? «Mannebil»? «Nummer to-, tre- eller fire-bil»? Da trenger du ikke lete lenger. Svaret er enkelt og greit Mazda MX-5. Les mer

Mazda MX-5 er en herlig, kjøreglad roadster – til en hyggelig pris!

Mazda MX-5 er blitt et ikon. Den er nærmest født til å bli en klassiker allerede før den er kommet på markedet. Bilens fortrinn er dens enkelthet og sin direkthet i tilbakemeldinger til føreren. Det enkle er ofte det beste, noe som i høyeste grad kommer til sin rett her. Les mer

Mazdas lille gledesspreder

Jeg blir i godt humør bare av å tenke på Mazdas nye og lekre MX-5. Da jeg endelig fikk rattet den gjennom svingene opp til Col de Vence på den franske Middelhavskysten gikk smilet nesten helt rundt... Les mer

Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Inkludert utstyr avhenger av utstyrsnivå. Forbehold om trykk- og skrivefeil.