Eksepsjonell kjøredynamikk for maksimal kjøreglede

 

MX-5 RF har en egen personlighet. Bygget med SKYACTIV-teknologi og et lett, lavt chassis har den kjøreegenskaper som en ekte sportsbil. Den forsterker den rene kjøregleden samtidig som proaktive i-ACTIVSENSE sikkerhetsfunksjoner lar deg konsentrere deg om å nyte kjøringen.

 

 

Lettvekts, dynamiske Kjøreegenskaper med SKYACTIV-teknologi

SKYACTIV-G 1,5 og 2,0 liters motorer

Sekstrinns automatisk eller SKYACTIV-MT girkasse

SKYACTIV- KAROSSERI og CHASSIS

i-stop & i-ELOOP**

 

** kun tilgjengelig med 2,0 liter 

 

Utstyrt med avansert sikkerhet og komfort i‑ACTIVSENSE:

Filskiftevarsler (LDWS)

Adaptivt frontlys-system (AFLS)

Blindsoneovervåking (BSM)

Fjernlyskontroll (HBC)

 

DESIGN-SIDE

  • mx-5-rf-2

   SKYACTIV-KAROSSERI og SKYACTIV-CHASSIS

   SKYACTIV-KAROSSERI og SKYACTIV-CHASSIS er laget av lette materialer som aluminium og ekstremt høyfast stål. Finjustert til å gi en enda høyere, avbalansert komfortkvalitet, gir de smidige kjøreegenskaper og balansert kontroll i svinger uansett kjøreforhold. 

   SKYACTIV-KAROSSERI og SKYACTIV-CHASSIS

  • mx-5-rf-3

   SKYACTIV–Drivverk

   Den rene kjøregleden i MX-5 RF får du fra et valg mellom to imponerende bensinmotorer, SKYACTIV-G 1,5 og SKYACTIV-G 2,0, i kombinasjon med enten en sekstrinns SKYACTIV-MT manuell girkasse eller - kun på MX-5 RF - en sekstrinns automatisk girkasse*. Begge drivverkene gir øyeblikkelig respons, elegant og kontrollert kraft, samt det lave, dominerende motorbrølet som akkompagnerer og forsterker den spennende kjøreopplevelsen.

   *kun for 2,0 liters motor.

   SKYACTIV–Drivverk

  • mx-5-rf-1

   i-ACTIVSENSE

   Mazda tar sikkerhet på alvor. Med menneskeorientert fokus har vi utviklet en rekke avanserte sikkerhetsteknologier for at du skal være sikker på veien til enhver tid. Vårt proaktive utvalg av funksjoner hjelper deg med å oppdage og unngå mulige farer og tar sikte på å forebygge og redusere kollisjoner hvor dette er mulig.

   i-ACTIVSENSE

  • mx-5-rf-4

   Fjernlyskontroll-system (HBC)

   MX-5 RF kommer med smarte frontlys som skifter automatisk mellom fjern- og nærlys, avhengig av trafikkforhold. Dette gir deg maksimal sikt til enhver tid uten å blende andre trafikanter på veien.

   Fjernlyskontroll-system (HBC)

  • mx-5-rf-3

   Elektrisk servostyring (EPAS)

   Oppheng- og elektrisk servostyring-systemet (EPAS) er spesifikt justert for at MX-5 RF skal gi deg livlige og smidige kjøreegenskaper samtidig som du har en avslappet, komfortabel og raffinert kjøreopplevelse. 

   Elektrisk servostyring (EPAS)

  • Blindsoneovervåkingssystem (BSM)

   Blindsone-overvåkingssystem (BSM)

   Når du skifter felt, skannes blindsonen av blindsoneovervåkningssystemet, som varsler deg hvis et kjøretøy nærmer seg i tilstøtende kjørefelt opptil 45 meter unna. Hvis du bruker blinklyset før du svinger, vil varsellyset blinke og en varsellyd høres.

   Blindsone-overvåkingssystem (BSM)

  • Alarm for kryssende trafikk bak bilen (RCTA)

   Alarm for kryssende trafikk bak bilen (RCTA)

   RCTA er utviklet for rygging. En alarm varsler deg hvis et kjøretøy eller en hindring nærmer seg fra en av sidene bak bilen, og stopper så snart området er klart.

   Alarm for kryssende trafikk bak bilen (RCTA)

  • MZD Connect

   MZD Connect

   Mazdas intuitive infotainmentsystem holder deg i kontakt med verden utenfor, så du kan konsentrere deg om opplevelsene på veien foran deg.

   MZD Connect

  Nedfellbart fastback-tak-teknologi


  Det elektrisk nedfellbare taket på MX-5 RF håndteres med ett enkelt trykk. Det avanserte taket kan åpnes og lukkes i løpet av ca 13 sekunder (også i bevegelse, opptil 10 km/ t). Taket består av tre moduler laget av materialer av høyeste kvalitet, valgt ut for sin stivhet og vekt, som resulterer i optimal ytelse.

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Forbehold om trykk- og skrivefeil.