CX-5

Avansert teknologi som forsterker kjøregleden

 

Med Mazda CX-5 opplever du en smidighet og respons man sjelden opplever i en SUV. SUV-en er designet og bygget med vår svært avanserte SKYACTIV-teknologi, har god drivstofforbruk og har etlavt CO2-utslipp fra 132 g/km.

 

G-Vectoring Control overvåker styringen, bilens hastighet og gassposisjon, og reagerer på millisekunder for å forbedre kjøreegenskapene og styringen og skaper en mer harmonisk kjøreopplevelse. i-ACTIV All Wheel Drive bruker 27 sensorer som kontrollerer veiforholdene 200 ganger hvert sekund for å gi optimal kraftforeling og kjøretøykontroll når det trengs, for å perfekt veigrep. Alt dette bidrar til kontroll og sikkerhet bak rattet, slik at du kan nye den gode ytelsen til Mazda CX-5.

 

Takket være videreutviklingen av vår avanserte i-ACTIVSENSE-sikkerhetsteknologi gir Mazda CX-5 avslappet og sikker kjøring i alle miljøer. Innebygde kameraer og sensorer identifiserer potensielle farer på et tidlig stadium for å redusere risikoen til et minimum, og holder deg oppdatert via head-up display som viser viktig førerinformasjon på frontruten. Smart City Brake Supporttrafikkskiltgjenkjenning, Mazda Radar Cruise Control, Adaptive LED-hovedlykter og mange andre sikkerhetsfunksjoner gjør kjøringen til en nytelse under alle forhold, og beskytter deg og familien din.

  • i-ACTIV firehjulsdrift (AWD)

   i-ACTIV firehjulsdrift (AWD)

   Mazda i-ACTIV AWD-system gir deg bedre kontroll under akselerasjon, i svinger, ved bremsing og ved kjøring på glatte veier. Systemet sender nøyaktig riktig dreiemoment til bakhjulene for å øke veigrepet og gi en stabil, sikker kjøreopplevelse. i-ACTIV All-Wheel Drive bruker 27 sensorer som 

   kontrollerer veiforholdene 200 ganger hvert sekund for å gi optimal kraftforeling og kjøretøykontroll når det trengs, for å sikre Jinba-Ittai-følelsen.

   i-ACTIV firehjulsdrift (AWD)

  • G-Vectoring-Control

   G-Vectoring-Control

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS gjør at nye Mazda CX-5 fungerer i harmoni med deg for økt kjøreglede. G-Vectoring Control er ett av de menneskeorienterte tekniske systemene. Når du dreier på rattet, justeres motorens dreiemoment for perfekt belastning på hvert hjul. Dette gir fordeler du legger merke til, fordi en SUV har høyere tyngdepunkt enn vanlige biler. Styringen er presis, kjøreegenskapene blir bedre og passasjerene kan nyte en jevnere og mer komfortabel kjøretur. 

   G-Vectoring-Control

  • SKYACTIV-karosseri og chassis

   SKYACTIV-karosseri og chassis

   Lettere biler gir bedre kjøreegenskaper og sparer drivstoff. Nye Mazda CX-5 med SKYACTIV-KAROSSERI er en av de sikrere og letteste bilene i sin klasse. Forbedringer i hjuloppheng, isolasjon og SKYACTIV-CHASSIS bidrar til en stillere og mer komfortabel kjøretur.

   SKYACTIV-karosseri og chassis

  • Aktivt kjøredisplay med farger

   Head-up display med farger

   Rask oversikt over viktig førerinformasjon. Vårt innovative head-up display med farger (tilgjengelig på Optimum) er lettlest og viser bilens hastighet, navigasjonsinformasjon, trafikkskilter og i-ACTIVSENSE-sikkerhetsvarsler, som projiseres direkte på frontruten slik at du kan konsentrere deg om det som skjer på veien.

    

    


   Head-up display med farger

  • SKYACTIV motorer og girkasser

   SKYACTIV motorer og girkasser

   Mazdas motorer leverer kraftig ytelse, enestående drivstofføkonomi og lave utslipp. Vår SKYACTIV-D 2.2 dieselmotor er like livlig som en bensinmotor, og kan prestere et forbruk på 4,9 l/100 km. SKYACTIV-G 2.0 direkteinnsprøytet bensinmotor har verdens høyeste kompresjonsforhold på 14:1, og kan oppnå ned til 5,6 l/100 km.

   SKYACTIV motorer og girkasser

  • Adaptive LED frontlykter

   Adaptive LED frontlykter

   Det er ikke nødvendig å dimme fjernlysene når et annet kjøretøy nærmer seg. Nye Mazda CX-5 har adaptive LED-hovedlykter (Optimum) som gjør dette automatisk, og som gir utmerket sikt selv på de mørkeste veier. Ved høye hastigheter på motorveien rettes mer lys oppover for å lyse opp veiskilt og mulige farer tidligere. 

    

   Adaptive LED frontlykter

  • Trafikkskiltgjenkjenning

   Trafikkskiltgjenkjenning

   Vårt system for trafikkskiltgjenkjenning har et kamera rettet forover som registrerer fartsgrenser og innkjøring forbudt, og viser informasjonen på frontruten. Hvis du overskrider fartsgrensen, blir du varslet med lyd og visuelle varslinger.

   Trafikkskiltgjenkjenning

  i-ACTIV AWD Kjøreglede på alle underlag uansett og vær.

  Med 27 sensorer kan vårt firehjulsdriftsystem, i-ACTIV AWD, intuitivt og smidig veksle mellom to- og firehjulsdrift for å gi deg optimalt veigrep uansett underlag og vær.

  Lyden av harmoni En sofistikert kjøreopplevelse

  Mazda CX-5 er designet med tanke på alle om bord, og kjennetegnes av ro og stillhet. Føreren har bedre kontroll takket være G-Vectoring Control, og kjøreturen blir jevnere og mer sofistikert takket være redusert vei-, dekk- og vindstøy. Det har aldri vært mer moro for både fører og passasjerer å nyte kjøreturen, uansett hvor den går.

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Inkludert utstyr avhenger av utstyrsnivå. Forbehold om trykk- og skrivefeil.