Mazda CX-3 2018

Mer intens kjøreglede

 

Sett deg bak rattet i Mazda CX-3 og opplev hvordan vår dedikasjon til kjøregleden gjør hver eneste kjøretur til noe du vil oppleve igjen. Vi har bygget en crossover som gjør deg til en bedre bilfører, med større kjøreglede og en mer intens følelse av Jinba Ittai, det verdifulle båndet mellom deg og bilen. 

 

Den gjennomarbeidede stilen og elegansen, sammen med ytelser og smidighet, utgjør kjøredynamikken i Mazda CX-3. Du opplever meget god komfort og kjøreegenskaper med responsvillighet. Videreutviklingen av SKYACTIV-motorene bidrar til utviklingen av vårt konsept for menneskesentrert kjøreopplevelse med høyere ytelser og bedre reell drivstofføkonomi. Bilkjøring har aldri vært mer inspirerende og frigjørende. 

  • SKYACTIV-motorer

   SKYACTIV-motorer

   Mazda CX-3 er designet for å gi deg rikelig med krefter, kjøreegenskaper og kontroll. Den avanserte SKYACTIV-G 2.0 bensinmotoren har nydesignede stempler og innsprøytingssystem og gir deg mer effekt i hele turtallsområdet, og bedre drivstofføkonomi. Dieselmotoren SKYACTIV-D 1.8 leverer nå høyere dreiemoment i høyere hastigheter og utmerket drivstofføkonomi, også når bilen er tungt lastet.

   SKYACTIV-motorer

  • Kjørekomfort

   Kjørekomfort

   Fra første kjøretur legger du merke til hvordan Mazda CX-3 presterer under forskjellige veiforhold, og hvor komfortable du og passasjerene er. Chassisets dynamiske egenskaper er videreutviklet med justeringer av hjuloppheng og styresystem, og ved å ta i bruk en ny dekktype. Bilen er mer lettkjørt, og den gjør akkurat det du vil at den skal gjøre. Kjørekomforten er på topp, og ikke bare i forsetene. Nyt en trygg og avslappende reise.

   Kjørekomfort

  • Adaptive LED frontlys

   Adaptive LED-frontlys

   De intelligente LED-hovedlysene styrker kjøreopplevelsen. De dimmer automatisk for møtende trafikk eller når du tar igjen en bil foran deg. Det er bare den delen av lysstrålen som treffer den andre føreren som slås av, og på den måten får du bedre sikt. Ved motorveikjøring løftes fjernlyset automatisk for å lyse opp mer av veien foran deg. Ved kjøring i skarpe svinger vil hovedlysene gi deg bedre sikt og dermed sikrere og mindre anstrengende mørkekjøring.

   Adaptive LED-frontlys

  • Lavt støynivå i kupeen

   Komfort i kupeen

   Mazda CX-3 har en komfortabel kupé med skinnseter inkl. elektrisk justering av førersetene*. Her finner du også elektrisk parkeringsbrems og Auto-hold for enkel igangkjøring. Den forbedrede lydisolasjonen av kupeen øker kjøregleden og det er lett å ha en samtale. Armlener foran og bak og midtarmlene med koppeholdere gir ytterligere komfort. 

   *Tilgjengelig på Optimum

   Komfort i kupeen

  • Adaptiv cruise control

   Adaptiv cruise control med Stop & Go-funksjon (MRCC)

   Lange turer er like komfortable som korte med Adaptiv cruise control (MRCC). Frontsensorene måler kontinuerlig avstanden til bilen foran og opprettholder sikker avstand. Den fungerer i tett bytrafikk og på motorvei, uansett hastighet. Når bilen foran deg stopper, stopper din bil automatisk.

   Adaptiv cruise control med Stop & Go-funksjon (MRCC)

  • Mer komfortable kjøreegenskaper

   Mer komfortable kjøreegenskaper

   Parkeringssensorene foran (tilgjengelig på Optimum) gjør det enkelt å parkere, særlig på trange steder. Når du kjører på ujevne veier vil de mykere 18” dekkene på Mazda CX-3 absorbere støt og gjøre kjøringen mer komfortabel for fører og passasjerer. 

   Mer komfortable kjøreegenskaper

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control er det første systemet i serien med SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-teknologier. Det er et avansert styringssystem som sørger for intelligent justering av motorens dreiemoment i forhold til rattbruk, og optimaliserer belastningen på hvert enkelt hjul. Det bidrar til forbedring av styringen og kjøreegenskapene, med smidigere akselerasjon og mer inspirerende kjøreegenskaper.

   G-Vectoring Control

  • Firehjulsdrift (AWD)

   Firehjulsdrift

   Den meget effektive nye generasjonen firehjulsdriftssystem, i-ACTIV AWD, lar deg nyte kjøringen og den spesielle Jinbai Ittai-opplevelsen. Bilen har rikelig med krefter uten å ofre drivstofføkonomien, og mens du kjører vil 27 sensorer sjekke forholdene og din kjørestil 200 ganger hvert sekund. Kraften overføres til de hjulene som har best veigrep for å gi deg dynamiske og trygge kjøreegenskaper, uansett værforhold.

   Firehjulsdrift

  Modellen som vises er kanskje ikke i henhold til norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra den faktiske modellen. Inkludert utstyr avhenger av utstyrsnivå. Forbehold om trykk- og skrivefeil. 

   

  Kombinerte CO2-utslippsverdier*:
  141 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 121 hk 6-trinns manuell girkasse 2WD 

  140 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 121 hk 6-trinns automatisk girkasse 2WD

  160 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 150 hk 6-trinns manuell girkasse AWD 

  152 g/km for 2.0 SKYACTIV-G bensin 150 hk 5-trinns automatisk girkasse AWD 

  114 g/km for 1.8 SKYACTIV-D diesel 115 hk 6-trinns manuell girkasse 2WD 

  126 g/km for 1.8 SKYACTIV-D diesel 115 hk 6-trinns manuell girkasse AWD  

  137 g/km for 1.8 SKYACTIV-D diesel 115 hk 6-trinns automatisk girkasse AWD

  *Biler blir homologert i samsvar med den nye typegodkjenningsprosedyren WLTP Forordning (EF) 2017/1151; Forordning (EF) 715/2007).

  For å gi sammenlignbarhet er referanseverdiene NEDC-verdier som er fastsatt i tråd med implementert forordning (EF) 2017/1153.

  Det oppgitte drivstofforbruket er hentet fra offisielle EU-godkjente testresultater som har fremkommet gjennom laboratorietesting. Tallene er oppgitt kun for sammenligningsformål og vil kanskje ikke gjenspeile verdiene ved vanlig kjøring.