Mazda-deler

Kupéfiltre

Mazda Luftfilter


Et Mazda luftfilter fjerner forurensede stoffer fra luften før den kommer inn i bilen din og beskytter luftkvaliteten inne i bilen.

Filteret befinner seg under dashbordet, bak hanskerommet eller i motorrommet og er en viktig del av din Mazdas ventilasjonssystem. Det fjerne partikler som støv, pollen og sot og hindrer at disse sirkulerer inne i bilen, samt absorberer lukter og gass som ozon.

Om sommeren kan ozon forårsake hodepine, og pollen kan gi allergiske reaksjoner. Veier med mye trafikk er også en betydelig kilde til forurensning, så hvis du tilbringer mye tid i bilen eller kjører i byområder, vil du i enda større grad måtte stole på filteret.

 

interior dashboard mazda


Skifte Mazda luftfilter

Etter en vis tid blir luftfilteret mindre effektivt og tilsmusset idet filteret tettes igjen med støvpartikler. Dette kan resultere i ubehagelig lukt og svekkede ytelser i varmeapparat og klimaanlegget å grunn av den begrensede luftstrømmen.

Filtere må skiftes ca. hvert annet år eller hver 40.000 km - og oftere hvis du kjører mye i områder med mye forurensning og støv. Din lokale Mazda-forhandler kan gi deg råd om hvilket filter som passer best for deg og montere det for deg.