Drive Together

BIL OG FØRER I PERFEKT HARMONI

Når du kjører en Mazda, kjører du aldri alene. Bil og fører i perfekt harmoni. Som hest og rytter – noe vi kaller «Jinba Ittai». Vi mener at det blir morsommere å kjøre når man skaper enhet. Vi gjør det på vår måte, fordi våre biler handler om så mye mer enn å komme fra A til B. Minimalistisk skjønnhet. Et rent og intuitivt forhold som skaper et bånd som ikke kan beskrives med ord, men som må oppleves. Sammen er vi sterkere. Vi kjører aldri alene. Vi kjører sammen.

HEST OG RYTTER

Jinba Ittai - Koblingen mellom hest og rytter - et unik samspill som vi bygger inn i hver Mazda. Fra hver minste skrue, til vår SKYACTIV-teknologi, alt bidrar til å skape et harmonisk forhold mellom bil og fører og forsterker kraften hos den som sitter bak rattet.

DRIVE TOGETHER

DRIVE TOGETHER

Jinba ittai. Når to er som én. Man ser sammen. Puster sammen. Føler sammen. Akselererer, bremser og smiler sammen. Bil og fører i perfekt harmoni. Det er vår filosofi. Jinba ittai – Når bil og fører blir ett.

MAZDA CX-3

En liten crossover med et unikt og stilig design. SKYACTIV-teknologien leverer kompromissløse, sportslige og bra kjøreegenskaper som gjør at den er perfekt for både kjøring i byen og på motorveien. CX-3 er designet for deg, med et infotainmentsystem og aktive sikkerhetsegenskaper som gjør hver kjøretur både hyggelig og trygg.

JINBA ITTAI: FRA KONSEPT TIL REALITET

Kontinuerlig forskning fører Mazdas ingeniører til teknologier som leder til den perfekte harmonien av Jinba Ittai.

JINBA ITTAI: FRA KONSEPT TIL REALITET

For å føle enhet må vi ha balanse. Plasseringen av instrumentene, motstanden i styringen, balansen i chassiset – ingenting er etterlatt til tilfeldigheter. Ta plasseringen av girspaken, for eksempel. Om den er lenger fremme, eller lenger bakover, vil det avgjøre hvilke muskler vi bruker for å betjene den. Vi bruker ekstremt mye tid på å finjustere disse elementene for å skape den perfekte kjøreopplevelsen. For å skape det perfekte forholdet mellom bilen og føreren.

TAKAO KIJIMA TAKAO KIJIMA

TAKAO KIJIMA

Tidligere programsjef MX-5 - MAZDA Japan

"FOR OSS ER KJØREGLEDEN ALLTID DET VIKTIGSTE. GLEDEN AV Å KJØRE EN BIL SOM BEVEGER SEG SLIK DU VIL."

Viktigste arbeidsoppgaver:

Utvikling av kjøreegenskaper og stabilitet for Mazda 787B

Programsjef for 3. generasjon RX-7

Programsjef for 3. generasjon MX-5

KODO-DESIGN

Renheten i det oppdaterte KODO-designet representerer en utvikling som fjerner linjer som ikke gir noe til den dynamiske stilen til bilen, og dermed skaper skjønnhet gjennom reduksjon. Lær hvordan Mazda lager biler som legemliggjør den dynamiske skjønnheten av liv her.

DAISUKE UMETSU DAISUKE UMETSU

DAISUKE UMETSU

TEKNIKER, YTELSESUTVIKLING - MAZDA JAPAN

"VI VIL SKAPE BILER SOM ER NOE MER ENN ET TRANSPORTMIDDEL."

Viktigste arbeidsoppgaver:

Menneskelig konstruksjonsanalyse for utviking av «håndverksmessig» kvalitet

Pakkelayout for den nye FF-plattformen (hovedsakelig førerposisjon)

«Touitsukan»-utvikling (fra Mazda5 til alle nye modeller)

SKYACTIV TECHNOLOGY

Mazda videreutvikler bilen ytterligere et steg med avanserte og samtidig praktiske innovasjoner som kombinerer gleden med å kjøre bil med gode miljø- og sikkerhetsegenskaper. Den manuelle girkassen, karosseriet, chassiset og dieselmotoren med en presis turbo er eksempler på dette. Oppdag hvordan Mazda løfter kjøredynamikk og effektivitet til et nytt nivå. 

MENNESKEORIENTERT FILOSOFI

Teknologien alene kan ikke skape enhet mellom bil og fører – hvis den ikke er utviklet med tanke på føreren. Derfor investerer vi all vår ekspertise i områder som forbedrer denne samhørigheten. For oss begynner Jinba Ittai med en førerposisjon som er designet ut fra vår menneskefokuserte tilnærming, og fortsetter med å designe alle deler av bilen rundt føreren. Les mer om vår førertilpassede filosofi i praksis her.

HIROTAKA KANAZAWA HIROTAKA KANAZAWA

HIROTAKA KANAZAWA

Administrerende direktør – MAZDA Japan

"VI TROR AT DET Å SKAPE EN ENESTÅENDE BIL ER Å FORSTÅ FORHOLDET MELLOM BIL OG FØRER."

Viktigste arbeidsoppgaver:

Leder, europeisk forsknings- og utviklingsrepresentant

Daglig leder, chassis-konstruksjonsavd.

Daglig leder, plattform- og programstyring div.

Administrerende direktør, ansvarlig for kjøretøyutvikling

DRIVE TOGETHER

Opplev følelsen av Jinba Ittai i Mazdas modeller. Bygg din bil, finn din forhandler eller bestill en prøvekjøring allerede i dag.

Mazda MX-5 RF

Opplev mer
2017 Mazda3

2017 Mazda3

Opplev mer

2017 Mazda6

Opplev mer

Mazda CX-5

Opplev mer

Modellene som vises er kanskje ikke i henhold til Norske spesifikasjoner. Farger og enkelte eksteriør-/interiørelementer på skjermen kan avvike fra de faktiske modellene.